• 7 september 2019
  • 7 september 2019
  • 7 september 2019
  • 7 september 2019

Clinics

Triathlon Clinics Apeldoorn 2018

De triathlonclinics worden door Aquapoldro georganiseerd en is voor iedereen die kennis wil maken met de triathlonsport en de triathlon van Apeldoorn op 8 september. De cursus is bedoeld voor de (beginnende) sporter, zowel jeugd als volwassenen die ingeschreven staat in de triathlon van Apeldoorn op 8 september of voor degene altijd al een keer een triathlon wil doen(inschrijven kan nog). Benieuwd naar hoe het is om eerst te zwemmen, daarna te fietsen en tot slot nog hard te lopen? Waarschijnlijk zijn de Aquapoldro-clinics dan iets voor jou.

Gezamenlijke training
De groep bestaat uit sportievelingen die allen nog (vrijwel) geen ervaring hebben met triathlon. In de meeste gevallen hebben de deelnemers één sport waarin zij een voorkeur hebben en/of al ervaring hebben, maar de andere sporten zijn veelal nieuw en/of onbekend. In voorgaande jaren is gebleken dat vooral het zwemmen voor de deelnemers een grote uitdaging was, vandaar dat hier dan ook het uitgangspunt is.

Omdat je met een groep start is het leuk om samen met de anderen deze ervaring te delen. Je traint op je eigen niveau mee en er is steeds aparte aandacht en instructie voor de jeugd en volwassenen. Tijdens de trainingen leer je van en met elkaar en worden je allerlei tips en trucs aangereikt. Je wordt door onze trainers goed voorbereid op wat je zoal tegenkomt tijdens de verschillende onderdelen van een triathlon.

In totaal zijn er 6 trainingen van 19:00 – 21:00 uur

Dinsdag 26 juni, 3 juli, 10 juli en
Dinsdag 21 augustus, 28 augustus en 4 september

Doelgroep
De doelgroep van deze cursus bestaat uit personen tussen de 8 en 55 jaar oud, die geïnteresseerd zijn in combi- duursport en eventueel triatleet willen worden. Voor de volwassenen moet je een redelijke basisconditie hebben (d.w.z. enkele kilometers kunnen hardlopen) en iedereen moet in het bezit zijn van een zwemdiploma. Daarnaast moet je beschikken over een racefiets (of sportfiets) en een fietshelm. Let wel: enthousiasme en plezier zijn minstens zo belangrijk als een basisconditie, dus laat je niet weerhouden door het idee dat triathlon alleen voor extreme sportievelingen is.

Inschrijven voor clinics in 2018
Er is nog plaats, geïnteresseerden kunnen mailen naar tri.clinics.apeldoorn@gmail.com voor meer informatie.

Kosten
De clinic is gratis, mits je al ingeschreven staat voor de wedstrijd op 8 september en anders is dit een goed moment dat alsnog te doen.